image1 image2 image3

PREDSTAVA “ANTIGONA 2000 GODINA POSLIJE“ PRVI PUT U POZORIŠNOM PROSTORU

01
Fotografija: Velija Hasanbegović

Zagrebačkom premijerom u petak 03. marta

Zagrebačka premijera predstave “Antigona 2000 godina poslije“, nastala u koprodukciji Kazališta Ulysses sa Brijuna i Scene MESS, održat će se u petak 03. marta u Zagrebačkom kazalištu mladih. Predstava čiju režiju potpisuje Lenka Udovički scenski propituje Sofoklovu tragediju i mitsku priču koja opisuje vrijeme rađanja evropske civilizacije u mukama. Osim što će igrati u dva termina u 18 i 21 sat, kuriozitet zagrebačke premijere bit će i to da će se predstava prvi put igrati u pozorišnom prostoru.

04
Fotografija: Velija Hasanbegović


Činjenica da ćemo predstavu igrati u dva termina je dokaz velikog interesovanja zagrebačke publike i zbog toga smo jako sretni. Nadam se i vjerujem da će pozorišni prostor donijeti jednu posebnu notu samoj predstavi jer smo do sada uvijek igrali u ambijentalnom prostoru. Uzbuđena sam što ćemo se ponovo nakon nekog vremena sastati i igrati predstavu, posebno zbog toga što mislim da je priča Antigone u današnje vrijeme veoma relevantna i da je važno da je što više ljudi vidi i doživi“, istakla je glavna protagonistica predstave, Maja Izetbegović.

03
Fotografija: Velija Hasanbegović

Uz Maju Izetbegović koja tumači naslovnu ulogu Antigone, u predstavi igraju Ermin Bravo, Katarina Bistrović-Darvaš, Rade Šerbedžija, Dženana Džanić, Jelena Lopatić, Damir Urban te studenti i studentice Sveučilište u Rijeci s Odsjeka gluma, mediji, kultura i s Odsjeka za glumu sarajevske Akademije scenskih umjetnosti.

02
Fotografija: Velija Hasanbegović

Dramaturški predložak predstave radila je Željka Udovičić-Pleština, muziku je komponovao Nigel Osborne, kostime je osmislila Bjanka Adžić Ursulov, video Martino Šestić, dok je scenografkinja Mirna Ler. Za koreografiju zaslužna je Ivana Kalc, scenski pokret Mladen Vasary, dizajner svjetla Andrej Hajdinjak dok je dizajner zvuka Davor Rocco.

International Theater Festival
MESS - Scene MESS
Maršala Tita 54/I, 71000 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina
Tel: + 387 33 200 392
Fax: + 387 33 211 972
Email: mess@mess.ba
www.mess.ba

Facebook Twitter YouTube
Instagram ISSUU Location

Internacionalni teatarski festival
MESS - Scena MESS

Maršala Tita 54/I, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: + 387 33 200 392
Fax: + 387 33 211 972
Email: mess@mess.ba
www.mess.ba