CONTAKIDS

Voditelj radionice: Till Frühwald

6/10/18

10.00

Pozorište mladih Sarajevo

Austrija, Hrvatska

Trajanje:

60 min.

Uzrast:

2-5

Max. broj učesnika/ca:

30 (15 parova: roditelj + dijete)

“ContaKids” je metoda koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja. Dijete razvija motoričke vještine, dok roditelj razvija povjerenje u svoje dijete, ali istovremeno uči o vlastitom tijelu i na trenutak pažnju posvećuje sebi i svom tijelu.Ono što je najvažnije, dijete i roditelj su u procesu učenja zajedno i ravnopravno!
“ContaKids” se sastoji od niza jednostavnih vježbi koje potiču koordinaciju i orijentaciu prostoru, razvijaju povjerenje i razvijaju svijest o vlastitom, ali i drugim tijelima u prostoru, jačaju zajedništvo i grupnu povezanost. Vježbe se nadograđuju te se naučeni elementi kombinuju što omogućava razvijanje kraćih sekvenci pokreta, a time se potiče i razvoj tjelesnog pamćenja te tjelesne inteligencije.

Prijave za radionice dječijeg programa mogu se izvršiti putem emaila [email protected], sa jasno naznačenim imenom i prezimenom, starosnom dobi i radionicom, a krajnji rok za prijavu je 1. oktobajavne nabavke