MESS OFF – CATHEXIS #1 ISTINA NA SUĐENJU

ELAPSE / Heartefact Fund

3/10/18

17.00

Kriterion Sarajevo

Srbija/Francuska

Trajanje:

60 min. + razgovor s publikom

Režija i scenografija:

NICK MILLETT

Autori:

NICK MILLETT
W. DAVID HANCOCK

Igraju:

DARJA BADNJEVIĆ
AMAR ĆUSTOVIĆ
ČLANOVI THETRUTHTECH™

Inspicijent:

BAPTISTE CHATEL

CGI i dizajn slike:

ALAN WARBURTON

Video dizajn:

FABRICE ETIFIER

Umjetnička saradnica:

CLARA NORMAND

ELAPSE i fond Heartefact udružili su snage sa start-up kompanijom TheTruthTech™ i međunarodnim timom ljudi, u projektu koji kombinira teatar, nauku i tehnologiju. Smišljen je kako bi se stvorilo nešto sasvim drugačije – Trubē™, inteligentna tehnologija koja će napraviti revoluciju u pravnim sistemima država širom svijeta. Iako još uvijek funkcionira neoficijalno, u stealth modu, ovaj se projekat konceptualno testira u underground okruženju u Beogradu, Avignonu, Dijonu i Parizu, u Francuskoj, u Briselu i Louvain-la-Neuveu u Belgiji i u… Sarajevu. Pozivamo vas da učestvujete u osmišljavanju nove paradigme koja predstavlja kolaborativnu pravdu i terapeutsku jurisprudenciju dostojnu 21. stoljeća, gdje ljudi i mašine funkcioniraju kao jedno. Svjedočit ćete radikalnoj tranformaciji ofucanog imidža suda, njegove anahronične teatralnosti, sumornih procedura i sklerotičnih struktura vlasti. Pružit će vam se prilika da i sami isprobate Trubē™ i uvidite kako će se jednoga dana, naš odnos prema institucijama, ali i nama samima ‘trubificirati’. Upravo zato što je Bosna i Hercegovina mjesto gdje se u Evropi najmanje vjeruje u pravni sistem smatramo da ste najpozvaniji da sa nama stvarate budućnost u kojoj će istina napokon vladati našim sudovima!Asistentica scenografije:

ROBIN DE NADAI

Inžinjerska podrška:

LARAS

Produkcija:

ELAPSE

Regionalna produkcija:

HEARTEFACT FUND

Konzorcijum:

CPI, SARAJEVO; ATELIER THÉÂTRE JEAN VILAR IN BELGIUM; UNIVERSITY OF UTRECHT, NETHERLANDS; NMA, PARIS. AND PARTNERS: THÉÂTRE DES CARMES, AVIGNON, FRANCE; VARIA THEATRE, BRUSSELS; LE CUBE IN ISSY-LES-MOULINEAUX, FRANCE; LARAS, IRISIB, BRUSSELS; STORMZ, PARIS.

Sufinansiranje:

THE CREATIVE EUROPE PROGRAMME OF THE EUROPEAN UNION

Uz podršku:

DRAC BOURGOGNE-FRANCHE COMTÉ AND THE BOURGOGNE-FRANCHE COMTÉ REGION (BOURGOGNE NUMÉRIQUE – DÉVELOPPEMENT DES USAGES TIC).javne nabavke