Gostovanje predstave “Brašno u venama” u Općini Novi Grad Sarajevo

Predstava reditelja Borisa Liješevića “Brašno u venama” u četvrtak, 13. decembra, gostuje u Općini Novi Grad, Sarajevo. Predstava će igrati u Multimedijalnoj Sali Općine Novi Grad, sa početkom u 19 sati. Predstava je rađena po tekstu Igora Štiksa, a nastala je u koprodukciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS i Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a.

Predstava prati priču jedne porodice koja se, nakon skoro dvadeset godina, ponovo okuplja na večeri u postratnom Sarajevu. To je ustvari priča o ljudima u kojima rat još uvijek traje. „….Sve je trebalo da bude uobičajena porodična večera: djed i baka, sin, snaha i unuk, neprilagođeni tinejdžer – gotovo svakodnevna situacija. No iznenada, nakon što je prije dvadeset godina otišao iz roditeljskog doma ne javivši se nikome, na večeri se pojavljuje on; odmetnuti sin Igor, ratni izvještavač, voljeni sin, brat i dotad nepoznati stric…”

Uloge u predstavi ostvaruju: Kaća Dorić, Miki Trifunov, Admir Glamočak, Izudin Bajrović, Selma Alispahić i Jasenko Pašić.

Važna napomena jeste da je ulaz na predstavu, za sve gledatelje i gledateljice koji 13. decembra dođu u Općinu Novi Grad, besplatan.javne nabavke