Loading
EN
Internacionalni teatarski festival MESSInternacionalni teatarski festival MESSInternacionalni teatarski festival MESS
Informacije

Ovaj projekat povezan je sa jednom drugom kreacijom pod nazivom Ma Montagne (ulični teatar 2021.)

Projekat Ma Mogntagne temelji se na svjedočenjima osoba sa invaliditetom, njihovih porodica, njihovih njegovatelja, itd. Tokom rada na ovom projektu, kompanija La baleine-cargo, inspirirana prikupljenim svjedočenjima, željela je učesnicima ponuditi jedno muzičko čitanje kako bi oživjela njihove riječi i zahvalila im na ukazanom povjerenju. 

To muzičko čitanje koje je izvođeno pred različitom publikom, omogućilo je Françoise Guillaumond, umjetničkoj direktorici trupe La baleine-cargo-cargo da napiše i kreira Petite fille.

Petite fille otvara prostor za razmišljanje i odaje počast izvanrednim ljudima. Ona oživljava životne priče djece, mladih i odraslih sa invaliditetom, njihovih porodica i njegovatelja, kroz jedan dijalog glasova koji govore o patnji, o svakodnevnoj borbi – toj planini koja se urušava i koja se ne da ni zaobići ni zaboraviti, ali i o njihovim malim i velikim pobjedama. To muzičko čitanje postaje radosna pjesma, himna životu ma kakav on bio, jer nijedan život nije beznačajan. 

Petit fille nudi promjenu iz iscjeljujuće poezije u poeziju koja emancipuje i propituje pojam invaliditeta.

*Predstava se ne preporučuje mlađima od 11 godina.

Autorski tim

Autorica:
FRANÇOISE GUILLAUMOND

Kompozitori i muzičari:
HERVÉ AUBIN
FRANK SCHLUK

Režija:
SOLENNE ROCHE
JEFF ZIMMER

Fotografija:
HERVÉ AUBIN

Glumci

Igraju:
ANGÉLIQUE CONDOMINAS
SYLVIE PÉTEILH
NICOLAS BEAUVILLAIN
PHILIPPE SIVY 

Fotogalerija

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)